D-Congress

D-Congress

D-Congress 150 150 Kvantic

Förra veckan på D-Congress talade Afdhel Aziz om att Purpose är det nya, femte P:t i marknadsföringsmixen. Ett inspirerande ämne där Afdhel tog upp Airbnb’s initiativ & mål att husera 100 000 personer drabbade av naturkatastrofer eller krig, samt Adidas projekt Ocean Uprice som rensar haven på skräp och gör löparskor av plasten – som dessutom springer av hyllorna (pun intended).

Afdhels poäng, som han skriver om i sin bok Good is the new cool, är att framtidens företag måste ta ansvar för samhällets utveckling.

80% av jordens samlade resurser ligger i händerna på företag. 15% hos staterna. Afdhel menar att människor kommer ställa allt högre krav på företag att ta mer ansvar för samhällets utveckling. Företag som utnyttjar möjligheten att positionera sitt varumärke med ett starkt Purpose har mycket att vinna. Purpose är 2020 vad Sustainability var 2015.

Exemplen ovan är inspirerande men känns kanske långt bort för mindre företag som krigar för att överleva och växa. Nedstängda arbetsplatser och intäktsbortfall pga Corona gör det inte lättare.

Vi på Kvantic vill skapa förutsättningar för dig och ditt företag att fokusera mer på ert Purpose, genom att effektivisera och automatisera er digitala marknadsföring -därmed spara tid och pengar.

Hör av dig om vi kan hjälpa er framåt.